Menüü

Uudised

15:33 08. september 2023

Seenepäevad Valga Muuseumis

Seenepäevad Valga Muuseumis 24. – 26. septembril

Valga Muuseumis on seenepäevi korraldatud juba üle kümne aasta. Seenepäevad on elanikkonna hulgas olnud väga populaarsed, mida näitavad ka kõrged osavõtjate arvud, nt 2017. aastal külastas seeneprogrammi kokku 750 inimest, eelmisel aastal mõnevõrra vähem.

Osa saavad võtta igas vanuses ja iga haridustasemega inimesed, nii grupid kui üksikkülastajad. Kuna lõunaeestlaste hulgas on korilus väga populaarne, ent seente tundmine mitte alati heal tasemel, siis satub igal aastal liikide mittetundmise tõttu seenemürgituse ohvriks mitmeid perekondi. Seega on väga oluline seeni tundma õppida juba mudilaseeas. Samuti on seeneteemaliste ürituste korraldamine hea võimalus saada korraga suuremat tähelepanu meie metsades valitsevale elurikkusele ning mitmekesisusele. Nähes seente erinevaid eluvorme, kasvukohti ning liigirikkust, on lihtsam mõista seente seoseid teiste organismidega.

Projekti käigus toimub Valga Muuseumis kahepäevane seenenäitus koos seeni tutvustavate programmidega ning seeneretk metsa koos kahe seenespetsialistiga, tuntud mükoloogide Veiko Kastanje ja Irma Zetturiga.

Seeneretk toimub 24. septembril kell 9.00 - 14.00. See kestab  3-4 tundi marsruudil Valga - Soontaga - Valga. Retke juhendavad Veiko Kastanje ja Irma Zettur. Seeneretkel saab osaleda kuni 30 inimest (tasuta transport sihtkohta 30 inimesele, ülejäänutel on võimalus kohale tulla oma transpordiga). Ühistransporti kasutada soovijatel palun registreeruda:  https://forms.gle/KYyZ2NRrJUEBR2Ed8

Väljumine kell 9.00 Valga Muuseumi parklast.

 

25.9-26.09 Seeneprogrammid (koolidele)

KOHAD ON TÄITUNUD!

Programme juhendavad mükoloogid

Irma Zettur ja Veiko Kastanje

 

25.09-26.09 Seenenäitus  avatud Valga Muuseumis (koos mükoloogi ettekandega kell 15.00 ja 16.00)

 

Täpsem info: valgamuuseum.ee

Või Neeme Punder 5079376

Seenepäevade tegevustes osalemine on kõigile huvilistele tasuta.

Ava ostukorv