Menüü

Uudised

09:56 08. oktoober 2019

Loodusfotograaf Sven Zacek 29.oktoobril Valga Muuseumis

29.oktoobril kell 16 ootame kõiki loodusesõpru Valga Muuseumisse kohtuma loodusfotograaf Sven Zacekiga. Lisaks tunnustatud fotograafi töödele saame näha ka Valgamaa noorte parimaid töid, mis esitati fotokonkursile "Imeline Valgamaa". Kuulutame välja konkursi võitjad. 

Zacek astub üles oma parimatest loodusfotodest muusikalise slaidishow'ga. Fotode vaatamise vahele jutustab lugusid loodusest ja oma elust loodusfotograafina.

Začek on ise nimetanud enda loodusehuvi põhjustajana oma jahimehest äia, koos kelle ja oma naisevennaga hakkas Sven jahil käima. Sealt edasi arenesid asjad aga juba nõnda, et püssi asemel sai kaaslaseks fotoaparaat.

Peamiselt pildistab Začek Eesti loodust aga looduspilte on tal ka näiteks Norrast, Namiibiast ja teistest maailma paigust. Eriti tuntud on tema pildid kakkudest ning paljudest teistest lindudest.

Teadaolevalt on Sven Začek neljas eestlane Remo Savisaare, Jaan Künnapi ja Priit Vesilinnu kõrval, kelle fotod on pääsenud National Geographicu veergudele.

Sissepääs tasuta!

Sündmus toimub Valga Muuseumi, Valga Keskraamatukogu, Valga Avatud Noortekesksue ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu koostööprojekti raames. Sündmuse toimumist toetavad Valga vald, Kultuurkapital ja sporditarvete kauplus Maratonsport. 

Ava ostukorv