Menüü

Uudised

11:45 16. veebruar 2021

Väikesed muuseumisõbrad pälvisid tunnustuse

Valga Muuseumi juures tegutseva Väikeste muuseumisõprade huviringi noored said Valgamaa eduka esindamise eest möödunud aasta Päranditegijate konkursil tunnustuse Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupilt.

Huviring on Valga Muuseumi juures tänaseks tegutsenud juba neli aastat. Selle aja sisse on mahtunud väga palju põnevaid tegevusi: on osaletud erinevatel õppereisidel, kogutud paikkonna mälestusi ning aidatud Valga Muuseumis üritusi läbi viia. Noortest on saanud üksteist toetavad sõbrad, kes oskavad väärtustada kodulugu ning esivanemate pärandit. Konkursile esitasid noored enda kogutud materjali Valga Ramsi veski kohta: https://www.youtube.com/watch?v=Yw9-W33xUUk

     

Huviringi juhendaja Marju Rebane, kes noortele huvitegevuse õppekava kokku paneb, arvestab valikute tegemisel alati ka laste enda ootustega. Muuseumi huviringi  kaudu saavad noored teadmisi Eesti ajaloost, rahvakalendri tähtpäevade tähendusest ja omakultuurist, lisaks omandavad veel praktilisi kogemusi eri valdkondadest ja sotsiaalseid pädevusi. „Kiidan huviringi noori ja nende tublisid vanemaid, sest just tänu suurepärasele koostööle on ringi tegevus nii edukas olnud,“ võtab Marju Rebane huviringi tegevuse kokku.

Väikesed muuseumisõbrad on tublide kaasaaitajatena osalenud Valgamaa pärismuspidudel:

•          Säde Aiapeo  heategevuskohvik – annetus Valga loomade varjupaigale

•          Johannes Märtsoni mälestuspingi avamine – esitati näidend Märtsoni eluloost

•          Liivimaa Maapäeva heategevuskohvik – valmistati 100 lõhnaküünalt, et toetada Valga Jaani kiriku mälestuspingi avamist

•          Liivimaa Maapäeva heategevuskohvik – lapsed küpsetasid koos vanematega koogid, mille müügitulu annetati Valga loomade varjupaigale.

Huviringi pilte ja tegevuskava vaata Valga Muuseumi kodulehelt.

 

 

Ava ostukorv