Menüü

Keraamika mentorkoolitus

30
aprill
Kell 12:00
kuni 17:30

ANGOOBMAALIS DEKOREERITUD KOHVITASS

Koolituse eesmärk on savilehest vormimise tehnikas valmistada silinderkruus, mis dekoreeritakse värviliste savide ehk angoobidega. Koolitusel osalejad valmistavad savilehest vormides silinderkruusi ja kavandavad värvilise dekoori. Valmis kruusile kantakse pintsli abil dekoor ja vajadusel graveeritakse.

Valmis tassid jäävad koolituskohta kuivama ja koolitusel osalejad põletavad ja glasuurivad esemed iseseisvalt.

Koolituse kestus on 5 akadeemilist tundi.

Koolitus koosneb 30 minutilisest sissejuhatusest ja praktilisest tööst. Koolitus sobib nii algajale kui ka väikese kogemusega keraamikahuvilisele.

KAIE PUNGAS

Kaie on viimased viis aastat olnud Viljandimaal Olustveres keraamikakoja meister ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli keraamika õppe koordinaator. Pärit on aga hoopis Ida-Virumaalt. Kaie on õppinud keraamikat Eesti Kunstiakadeemias. 2012. aastal lõpetas ta keraamika eriala magistrantuuri uurimusega kondiportselanist, kuid hetkel on lemmiktehnika siiski potikedral kõrgkuumus savimassi treimine. Igapäevase tööna tegeleb ta ühekordsete koolituste tegemise, keraamika kutseõppe õpetamise ja koordineerimise, tellimuste valmistamise ja Olustvere Mõisa keraamikakoja meenete valmistamisega.

Kaie on osalenud näitustel nii Eestis kui ka välismaal. Tunnustust on ta kogunud portselanist ja leidesemetest valmistatud ehetega.

Ava ostukorv