Menüü

Uudised

14:41 13. jaanuar 2023

TULE RONGISÕIDULE VALGA MUUSEUMISSE!

135 aastat on sõidetud rongiga Tartu ja Valga vahel. Esimene rongisõit kestis kokku 7 tundi, vaguneid oli rongil kokku 60 ning rong võeti Valga jaamas vastu rõõmuhõisete saatel. „Rongide liikumise ajal, iseäranis õhtuti ning pühapäeval, koguneb palju rahvast jaama imet vaatama,“ kirjutab Johan Kõpp oma mälestusteraamatus.

Neljapäeval, 26. jaanuaril kell 15 toimub sündmuse tähistamiseks väike ajalooline tagasivaade muuseumi teaduri poolt Valga raudtee ajaloo kohta, mille järel palutakse külastajad „rongisõidule“, et avada pidulikult rongimakett. Kosutuseks vahepeatuses on kommid Teekonna ja Komeet ning tassike „head teed!“. Lisaks rongisõidule kutsume osalejaid mängima lauamängu „Vedur“, et pakkuda uusi teadmisi läbi mängulise tegevuse Valgamaa kohta.

Sündmuse eestvedajaks on Valga Muuseum koostöös muuseumi huviringi noortega, kes juba möödunud suvel kogusid mälestusi rongisõidu kohta ja koostasid lauamängu prototüübi, mis leidis edasiarendamist minifirma poolt. Rongimaketi avamisel kingivad väikesed muuseumisõbrad Valga Muuseumile mudelrongi lõpututeks rongisõituteks ning minifirma Vedur premeerib lauamängu võitjaid meenetega. Avamispeolt ei puudu ka esinejad, tulla on lubanud mudilaskoorilapsed koos juhendaja Siiri Põldsaarega.

Sündmus on kõigile tasuta!

 

 

Küsi täpsemat infot:

Marju Rebane
5590 0379
marju@valgamuuseum.ee

Ava ostukorv