Menüü

Uudised

11:22 31. mai 2022

Tasuta muuseumikülastus lastekaitsepäeval

1. juuni on lastekaitsepäev. Selle päeva tähistamise eesmärk on juhtida tähelepanu laste heaolule ja õigustele. Üks laste õigustest on ka õigus osaleda kultuurielus.

Eestis on mitmeid nii riigi kui ka erasektori rahastatud kultuurivaldkonna toetusprogramme, üritusi ja muid algatusi, eesmärgiga pakkuda lastele paremaid võimalusi kultuurielamustest osa saada. Kuigi toetusprogramme on mitmeid, siis kahjuks ei ole endiselt kõigile lastele tagatud võrdsed võimalused kultuurist osasaamiseks.

Muuseumid on ideaalsed paigad, kus juba päris väike laps saab nii teadmisi omandada kui ka arendada loovust, empaatiavõimet ja koostööoskusi, saada inspiratsiooni oma elukutsevalikul või lihtsalt oma perega turvalises ja harivas keskkonnas koos olla.

Valga Muuseum on liitunud kultuuriminister Tiit Teriku ja SOS lasteküla patrooni Sirje Karise üleskutsega pakkuda 1. juunil tasuta muuseumikülastust kõigile, kes tulevad koos alaealise lapse või lastega, olgu need siis emad-isad, onud-tädid, vanaisad-vanaemad ja kõik teised, kes parajasti selle lapse heaolu eest vastutavad.

Rühmaekskursioonid ja tellitud programmid tasustatakse vastavalt hinnakirjale.

Tänane pisike muuseumikülastaja võib olla täiskasvanuna meie muuseumi suurim toetaja.

 

Ava ostukorv