Menüü

Galerii

Näitus "Kui rong jõudis Valka" 

05
november
Kell 16:00
kuni 30. november 18:00
Valga Muuseum

Raudtee teemaline näitus „ Kui rong jõudis Valka“ on Valga Muuseumis avatud 5. novembrist kuni 30. novembrini 2019. Näituse kuraator on Valga Muuseumisõprade Seltsi liige Karin Varblane-Palmiste.

Näitusega tähistatakse Valga raudteejaama 130. aastapäeva. Näitusel saab vaadata raudteega seotud hoonete pilte minevikus kõrvuti tänapäevaste vaadetega. Lisaks on roll-up stendidel kajastatud Valga raudteesõlme kujunemine ja areng.

Huvilistel on võimalik osa võtta ekskursioonidest, mis toimuvad 23. novembril. Valga raudtee ajaloo uurija Karin Varblane tutvustab ekskursioonidel raudteesõlme ajalugu ja hooneid.

Ekskursioon „Valga raudtee ajaloo radadel“

Ekskursioon algab kogunemisega Valga raudteejaamas 23. novembril kell 12.00 ja kell 14.00. Ekskursiooni kestvus on orienteeruvalt 2 tundi ja selle jooksul läbitakse u 3 km. Ekskursiooni  viib läbi Karin Varblane-Palmiste. Matkal tutvustatakse Valga raudteega seotud hooneid, võimalusel külastatakse neid, lisaks räägitakse põnevaid raudtee ajalooga seotud lugusid. Ekskursioonil osalemiseks on vajalik eelnev etteregistreerimine. Kohtade arv on piiratud! Registreerimiseks helistada tel: 53730029 (Karin Varblane) või kirjutada varblanekarin@gmail.com  . Ekskursioon on kõigile huvilistele tasuta!

Ava ostukorv