Menüü

Galerii

Ivi Raus “Helid ja värvid”

27
jaanuar
Kell 18:00

“Helid ja värvid” on kava, kus kõlavad nii lauljatari enda sulest ilmunud looming kui ka lood, mis pakuvad improvisatsioonilises mõttes suurt avastamisrõõmu kõigile kolmele. Kontsert viib kuulaja helide värvikirevasse maailma, kus tuleb valmis olla kõigeks. On mõnusat bossat, mõtlikku vihmast svingi ja vürtsikat vaba improvisatsiooni.

Ivi Rausi on muusik, kes otsib-katsetab-leiab. Tema muusikaline teekond on viinud teda väga erinevatesse paikadesse, kus ükski peatus pole olnud raisatud aeg. Ta on alustanud klassikalise muusika ja klaveriga, õppinud pärimusmuusikat ja väikekannelt, jõudnud jazzmuusikast kaasaegse vaba improvisatsioonini. Viimane valik on olulisel määral mõjutanud tema kui muusiku arengut ja mõtlemist. Ivi Rausi muusikaline keel on julge ja eksperimentaalne. Talle meeldib mängida hääle erinevate võimalustega miksides seda elektroonikaga. Lauljatarilt on ilmunud kaks omaloomingulist albumit: “KummaLiine Kleit” (2012) ja “2+2 on 2” (2015).

Mart Soo on Eesti üks tuntumaid jazz- ja eksperimentaalmuusika viljelejaid, keda seostatakse eelkõige selliste muusikaliste kollektiividega nagu Weekend Guitar Trio, MiaMee, ASK, Land of Drum, Tunnetusüksus jt. Ta on Eesti muusika lavalaudadel tegutsenud juba üle kolmekümne aasta. Samuti on ta esinenud erinevatel mainekatel festivalidel Euroopas, USA-s ja Jaapanis. 2014.a. ilmus tema sooloalbum “Kulg”, mis peegeldab väga värvikalt Mart Soo muusikalist mõtlemist ja helikeelt.

Taavo Remmel on stiililiselt väga mitmekülgne muusik, kes mängib vaimustavalt nii klassikalist muusikat kui ka jazzi. 2013.a võitis ta väärika Danske Jazziauhinna kui tõeline Eesti bassiäss. Taavo Remmel on üks hinnatumaid ansamblipartnereid, aga ka karismaatiline sooloartist ja suurepärane improvisaator. Elu on mäng ja jazz on elu!

Kuula Ivi Rausi lugu „2+2 on 2“ Youtubest: youtube.com/watch?v=M_3o3eJlh-g

Kontsert algab kell 18 ja toimub Valga Muuseumis. Piletid müügil kohapeal. Pileti hind 5 €, sooduspileti hind 3 €, alla 7. aastastele on sissepääs tasuta. Sooduspiletid kehtivad õpilastele, Jazz Pesulad kliendikaardi omanikele ja Eesti Jazzliidu liikmetele.

Ava ostukorv