Menüü

Uudised

15:29 29. september 2015

Valga tuntud kodu-uurija Arved Duvini 95. sünni-aastapäev

25. septembri 2015  oli Valga tuntud kodu-uurija Arved Duvini 95. sünni-aastapäev. Sel puhul viisid Valga Muuseumi töötajad pärja tema kalmule Valga Priimetsa kalmistule. Meenutame siinkohal lühidalt Arved Duvini eluteed.

 Arved Duvin sündis 25. septembril 1920 Valgas. Pärast alg- ja reaalkooli lõpetamist kodulinnas  siirdus ta õppima Tartu Tehnikumi, mille lõpetas 1940. aastal elektrotehnikuna. Järgnevalt tegi ta kutsetööd Valgas raudteel ja sideasutustes, avalikkusele sai aga tuntuks kodulinna ajaloo uurija ja kirjamehena. Arved Duvini sulest on ilmunud mitmeid raamatuid ja artikleid, muuhulgas posti ja raudtee ajaloost, Teise maailmasõja aastatest Valgamaal jne. Erilist esiletõstmist väärib aga tema kaheköiteline „Valga linna kroonikaraamat“, mis dokumenteerib üksikasjalikult Valga ajalugu XX sajandil, käsitledes nii pöördelisi ajaloolisi sündmusi, linnavalitsemist, seltskondlikku ja kultuurielu kui linna välisilme muutumist. See suures osas omaaegsele ajakirjandusele tuginev pikaajalise ja visa töö tulemusel sündinud teos on igale Valga ajaloo huvilisele ja uurijale asendamatu.

Arved Duvin  tegi tihedat koostööd ka Valga Muuseumiga: kasutas tema kogusid, osales üritustel, tegi kaastööd muuseumi väljaannetele ning jagas meelsasti oma laialdasi teadmisi Valga ajaloo kohta.

Arved Duvin suri 17. augustil 2011. aastal.

Ava ostukorv