Menüü

Galerii

Näitus „Maailma ajalugu vahakujudes“

29
veebruar
Kell 11:00
kuni 31. märts 18:00
Valga Muuseum

29. veebruar-31. märts esitleb Valga Muuseum üht esinduslikumat vahakujude kollektsiooni Euroopas.

Väljapaneku pärliks on Sandro Botticelli kuulsa maali „Venuse sünd“ eeskujul loodud kompositsioon, millel on kujutatud jumalanna Venuse müstilist sündi merevahust. Kõrvuti Venusega saab näha Vana-Kreeka jumalannat Athenat.

Külastajatele on välja pandud ligemale 40 kuju. Ekspositsioon on jaotatud erinevatesse sektsioonidesse: ajaloolised isikud, suured kirjanikid ja kunstnikud, populaarsed näitlejad ja muusikud ning lastefilmide ja multifilmide kangelased.

Näitusel avaneb harukordne võimalus näha oma silmaga elusuuruses kunstiajaloo eliiti kuuluvaid suurkujusid -  Michelangelo, Leonardo da Vinci, Salvador Dali jt.

Laste sektsioon esitleb rikkalikku kollektsiooni multifilmide kangelastest. Filmist „Jääaeg“, saab näha legendaarset oravat ja laisklooma, samuti filmist „Kariibimere piraadid“ kapten Jack Sparrow’t (Johnny Depp) ja piraatide kuningannat Elizabeth Swann’i (Keira Knightley).

„Esinduslik vahakujude kollektsioon, mis külastab Valga Muuseumi, ei ole mitte ainult meelelahutuslik üritus, see ka harib publikut,“ märgib näituse kuraator Armen Arutunjan. „Kõik figuurid on valmistatud Euroopa selle ala juhtivate meistrite poolt. Oma töös kasutasid nad ainult ajalooliselt usaldusväärseid andmeid ja materjale. Eraldi tähelepanuga on pööratud ajalooliste isikute kostüümidele.“

Näitus on Valga Muuseumis avatud 29.veebruarist 31.märtsini, teisipäevast reedeni kell 11-18 ja laupäev-pühapäev kell 11-17. Tavapilet 5€, sooduspilet 4€, perepilet 14€ (2 täiskasvanut ja 2-3 last). Tasumine ainult sularahas.

Kuraator Armen Arutunjan.

Lisainfo: 766 8863

Ava ostukorv