Menüü

Galerii

Näituste "Naised ja lapsed konfliktides" ja "Armastatud Afganistan" avamine

01
oktoober
Kell 16:00
kuni 17:30
Valga Muuseum

Maailmahariduskuu sündmuste raames avame 1.oktoobril kell 16 Valga Muuseumi galeriis kaks näitust.

"Naised ja lapsed konfliktides" on pilguheit naiste ja laste olukorrale konfliktipiirkondades Afganistanis, Süürias, Ukrainas ning Iraagis läbi isiklike ning liigutavate lugude mõjumata liigselt süngena.
Näitus kajastab seda, millised on sõja tagajärjed indiviidile ja inimgruppidele ning kuidas on eestlaste abiga suudetud toetada haridust, meditsiini, elamistingimusi ning toidulauda neis riikides. Näituse on kokku pannud MTÜ Mondo teavitusprojekti raames, mida rahastab Eesti Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.


Õnne Pärli fotonäitus "Armastatud Afganistan" keskendub afgaanide igapäevaelule, kommetele, kultuuriväärtustele ja maastikele.
Fotode kaastekstid on eesti, vene ja inglise keeles. Vabakutseline ajakirjanik Õnne Pärl elas koos eestlasest abikaasaga Afganistanis aastatel 2006-2008. Fotograafi ja ajakirjanikuna tegi ta koostööd organisatsioonidega Turquoise Mountain Foundation, Save the Children Sweden-Norway ja Landell Mills Ltd. Ta külastas 11 provintsi, reisides ilma relvastatud kaaskonnata ning kajastas teemasid alates laste olukorrast ja lõpetades niisutuskanalite rajamisega.

Näituste avamisel saab sõna Riina Kuusik-Rajasaar, kes on Mondo arengukoostöö valdkonnajuht. Riia veab lisaks projektidele Aafrika partnerriikides ka tegevusi Afganistanis, kus peamiseks valdkonnaks on tüdrukute terviseharidus ja naiste parem juurdepääs sünnitusabile.

Afganistani kultuuri tutvustab Zahra Akbari on Afganistanist pärit ämmaemand, kes elab alates 2016. aastast oma kolme lapsega Eestis. Ta töötab Tallinnas sushi kokana ja toob Valka kaasa omatehtud Afganistani magusaid suupisteid.

Maailmahariduskuu raames pakume ka haridusprogrammi "Naiste ja laste õigused - valguses ja varjus". Rohkem infot: http://valgamuuseum.ee/haridus/haridusprogrammid/

Kohtumiseni 1.oktoobril kell 16 Valga Muuseumis!

Ava ostukorv